Στόχος του runow.gr είναι οι πελάτες να παραμείνουν ικανοποιημένοι.

Εάν παρόλα αυτά ο πελάτης επιθυμεί να αλλάξει ή να επιστρέψει κάποιο προϊόν, έχει το δικαίωμα να το κάνει μέσα σε διάστημα 14 (δεκατεσσάρων) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους με την επιβάρυνση επιστροφής, με την προϋπόθεση ότι η επιστροφή πραγματοποιείται με μία από τις συνεργαζόμενες εταιρίες ταχυμεταφορών (ACS, Γενική ταχυδρομική).

•Συγκεκριμένα, ο πελάτης πρέπει να επικοινωνήσει με το runow τηλεφωνικώς ή και να στείλει e-mail στο info@runow.gr.

•Επίσης η διαδικασία επιστροφής γίνεται και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την φόρμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Η διεύθυνση για όλες τις επιστροφές είναι :

runow
Χρήστου Κατσάρη 29 (εντός στοάς) - 45221
Ιωάννινα

Προκειμένου να επιστραφούν τα προϊόντα δεν πρέπει να είναι χρησιμοποιημένα, φθαρμένα, πλυμένα, τροποποιημένα ή να έχουν υποστεί ζημία και το καρτελάκι αναγνώρισης μαζί με όλες τις υφασμάτινες ετικέτες του σχεδιαστή να βρίσκονται προσαρτημένα στο προϊόν, μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία το συνόδευαν (π.χ. Απόδειξη Λιανικής Πώλησης – Τ.Δ.Α. κλπ). Ο χρήστης υποχρεούται να δοκιμάσει το προϊόν που αγόρασε χωρίς να αφαιρέσει το καρτελάκι, σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται ότι το προϊόν δεν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση στην οποία του παραδόθηκε και δεν γίνεται δεκτό. 

Σε περίπτωση επιστροφής παπουτσιών, δεν επιτρέπεται η επικόλληση ετικετών και ταινιών συσκευασίας επάνω στο κουτί συσκευασίας. Αν τα επιστρεφόμενα κουτιά των προϊόντων έχουν υποστεί ζημία, η επιστροφή δεν γίνεται δεκτή. 

Εάν πληρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, το runow υποχρεούται να αντικαταστήσει το προϊόν με οτιδήποτε άλλο είδος επιθυμεί ο πελάτης.Σε περίπτωση μεγαλύτερης αξίας, η διαφορά χρεώνεται στον πελάτη. 

Σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων, θα κατατεθεί στο λογαριασμό του πελάτη το ποσό της αξίας του προιόντος/ων που έχει πληρώσει ο πελάτης αφού έχουν αφαιρεθεί τα μεταφορικά το κόστος των οποίων είναι 10€ (αφορά την αρχική αποστολή και την αποστολή επιστροφής). Κατά την αποστολή της επιστροφής δεν πληρώνει κάτι ο πελάτης 10 € θα αφαιρεθούν από το ποσό κατάθεσης.

Σε επιστροφές από εξωτερικό το κόστος των μεταφορικών (αρχικής αποστολής και επιστροφής) επιβαρύνει αποκλειστικά τον πελάτη.


Για λόγους υγιεινής δεν γίνονται αλλαγές στα εσώρουχα

Κόστος επιστροφών/αλλαγών

Το κόστος των μεταφορικών (αφορά και τις 2 αποστολές) για την επιστροφής/αλλαγή ενός προϊόντος το επωμίζεται ο πελάτης ( το κόστος εντός Ελλάδος είναι 10 ευρώ).

Τα μεταφορικά τα επιβαρύνεται ο πελάτης όταν παραλάβει τη νέα αποστολή ως αντικαταβολή. Κατά την αποστολή δεν πληρώνει κάτι παρά μόνο όταν παραλάβει το νέο προϊόν.


Πολιτική ακύρωσης παραγγελίας:

Ακύρωση της παραγγελίας δύναται να γίνει εάν έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική παραγγελία αλλά δεν έχει αποσταλεί ακόμα το προϊόν. Μπορείτε να καλέσετε στο 2651130133 ή στο 6989748276 και ένας συνεργάτης μας θα αναλάβει την ακύρωση της παραγγελίας σας.