Άρθρα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HEAL TO TOE DROP
Πολύ συχνά στην περιγραφή ενός προιόντος αναφέρεται ο όρος heel to toe drop. Τι είναι όμως;  Όπως περιγράψαμε στο προηγούμενο άρθρο heel to toe drop είναι η κάθετη απόσταση που έχει η φτέρνα από το μπροστινό μέρος του ποδιού όταν φοράμε το παπούτσι. Για δεκαετίες ο όρος αυτός αγνοούταν από την βιομηχανία αλλά και τους δρομείς. Τα παπούτσια τρεξίματος κατασκευαζόταν με το μέρος της φτέρνας μεγαλύτερο από αυτό του μπροστινού. Ωστόσο όταν το βιβλίο Born to run δημοσιεύτηκε έκανε αναφορά στο barefoot running αλλά και στη σημασία του minimalist shoe movement. Και έτσι αρκετοί δρομείς ά..
ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ
Συχνά συναντάμε διάφορους τεχνικούς ορισμούς στην περιγραφή ενός αθλητικού παπουτσιού που αναφέρονται στις τεχνικές προδιαγραφές αλλά ενδέχεται να μην γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι. Στο παρών άρθρο θα δούμε κάποιους από αυτούς τους όρουςHeel to Toe Drop: Πρόκειται για την κάθετη απόσταση που έχει η φτέρνα του ποδιού σας σε σχέση με το μπροστινό μέρος. Αν ένα παπούτσι αναφέρει στα χαρακτηριστικά του zero-drop αυτό σημαίνει πως η κάθετη απόσταση είναι μηδέν, δηλαδή η σόλα του παπουτσιού τελείως επίπεδη από την φτέρνα μέχρι το μπροστινό μέρος.Βάρος παπουτσιού: Το βάρος είναι ένα σημαντικό χαρακτηρι..
ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ
Προκειμένου να επιλέξεις το σωστό παπούτσι τρεξίματος είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τον τύπο πατήματος σου. Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να αποφασίσεις το είδος του πατήματος που έχεις. Ένας από αυτούς είναι το «Τεστ του βρεγμένου ποδιού» καθώς το αποτύπωμα που αφήνεις καθώς περπατάς είναι ένας πολύ καλός δείκτης για το πάτημα σου και πως ακριβώς το πόδι σου απορροφά την πρόσκρουση με το έδαφος. Έτσι μπορείς να βρέξεις την πατούσα σου και να περπατήσεις σε μία επίπεδη επιφάνεια είτε σε πάτωμα είτε σε ένα χαρτί. Σύγκρινε το αποτέλεσμα με τις πα..
ΒΡΕΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ
Πολλοί που ασχολούνται με το τρέξιμο συζητάνε διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν το σχεδιασμό αλλά και τους τύπους ενός παπουτσιού. Όμως εξίσου σημαντικό αν όχι πιο σημαντικό είναι το σωστό μέγεθος του παπουτσιού, πόσο καλά ένα παπούτσι ταιριάζει στο μήκος και στο πλάτος του ποδιού.Όσο πιο καλά ταιριάζει ένα παπούτσι τόσο πιο άνετο το αισθάνεται κανείς στο πόδι του και αυτό βοηθάει στο να έχει λιγότερους τραυματισμούς.Παραδοσιακά η πρόταση που ακούμε από πολλούς είναι πως στα αθλητικά παπούτσια χρειαζόμαστε ένα νούμερο μεγαλύτερο από το μέγεθος που φοράμε στα καθημερινά μας παπο..
Εμφάνιση 1 έως 4 από 4 (1 Σελ.)